O'NEILL

In 1952 opende 3 broers Jack, Bob en Bill O’Neill een surfshop vanuit hun garage in San Francisco vlakbij hun home bodysurfspot. Waar andere watermannen in hun shops enkel boards verkochten, maakte en verkochte de O’Neill broers de eerste wetsuits. Eigenlijk in het begin aan elkaar gelijmde stukken “schuim” (neopreen).  Met de uitvinding van de neopreen wetsuit zochten ze een manier  om langer in het water te kunnen blijven zonder kou te lijden. Maw meer genieten van golven en de natuur. Onder het bekende moto “It’s always summer on the inside”. Vrij snel verhuisde het merk van San Francisco California naar de kust “Santa Cruz”.
Sindsdien is het merk O’Neill ontstaan en uitgeroeid tot een van de meeste bekende surfmerken ter wereld! O’Neill heeft 5 verschillende lijnen: Hoofdlijn, Boardbabes, Kids, Footwear en Wetsuits. Met een range van street- tot beachwear.
De wetsuits van O’Neill zijn de beste, gezien de lange evolutie en ervaring die binnen het merk zijn opgebouwd. We hebben er al verschillende versleten van diverse merken maar deze van O’Neill steken volgens ons toch met kop en schouders boven de rest uit!
Check: www.ONeill.be
In 1996 zette O’Neiil “the O’Neill Sea Odyssey” op.  Een gratis op de oceaan gebaseerd programma om jonge mensen te informeren over het oceaan leven.